Wanneer schakel je een letselschadeadvocaat in?

letselschade advocaat

Letselschade komt vaak voor en als er een 3e partij bij betrokken is kan het maar zo zijn dat je recht hebt op een vergoeding omdat iemand anders aansprakelijk of verantwoordelijk is. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij een bedrijfsongeval of een ongeluk. Stel dit gebeurd en je denkt dat iemand anders aansprakelijk is voor het letsel dat je hebt opgelopen kan je een letselschadeadvocaat inschakelen. 

Wat kan zo’n advocaat voor je betekenen? 

Een letselschadeadvocaat is gespecialiseerd in het claimen van letselschade en kan jou dus goed van pas komen zowel bij letselschadehulp als bij een rechtszaak. De hulp die deze advocaat biedt varieert per zaak maar elke advocaat biedt: onderzoek, onderzoek naar aanspreekbaarheid, schadevergoeding, smartengeld, medische en arbeidskundige begeleiding. 

letselschade advocaat

 

Waarom een advocaat inschakelen? 

De reden dat je een advocaat inschakelt kan van alles zijn. Het kan zijn dat je na een bedrijfsongeval niet meer kan werken en je hier bij je baas een schadevergoeding voor wilt claimen. Het kan ook dat je na een verkeersongeluk wordt vervolgd en je jezelf moet verdedigen. Vaak is het handig in dit soort situaties om een advocaat in te schakelen die dan gespecialiseerd is in letselschade en je de beste kans of optie geeft in zo’n geval. Het hoeft niet altijd dat er ook echt een rechtszaak komt vaak wordt er geschikt en komt er een deal voordat het een rechtszaak wordt.  Vaak krijgt u een advocaat van een advocatenbureau die het hele proces bij u blijft.